Kentänhoito

2024

20.3.2024

Tämän talven sää on yllättänyt jo moneen kertaan ja jatkuu edelleen. Ennakkotiedoista poiketen ravintolaa ei avata vielä ensi maanantaina. Avaaminen siirtyy viemäriputken jäätymisestä ja rikkoontumisesta johtuen. Viemärien korjaustyöt aloitetaan vielä tällä viikolla.

Pakkanen ja suojasää vaihtelevat päivittäin ja sulaminen on toistaiseksi hidasta.

Lämpimän ja aurinkoisen ajanjakson tienoilla klubin alue näytti jo varsin keväiseltä, kunnes sitten maa peittyi jälleen valkoisen lumen alle. Uutta kevättä odotellessa.

​​​​​​​

5.3.2024

Tammikuun paukkupakkaset vaihtuivat helmikuulla perinteisempään eli nollan molemmin puolin sahaavaan lämpötilaan. Tämä ei viime vuosina ole meitä niin kovasti hetkauttanut, kun olemme suojanneet viheriöt talvea vastaan kupla- ja aumamuovein. Tällä kertaa yläkerta ei meille siihen mahdollisuutta antanut, kun talvi paukahti päälle kerralla ja paljon oletettua aiemmin.

Vaikka Yyterissä on tällä hetkellä paikoin lunta vielä reilut 30 senttiä, niin aurinkoisilla paikoilla edistystä on tapahtunut ja lumet ovat sulaneet vauhdilla.

Viime viikon maanantaina kentänhoito aloitti lumien linkoamisen pois viheriöiltä. Tilanne oli se, mitä osattiin helmikuun jälkeen odottaakin. Lumen alle kertynyt loskakerros oli jäätynyt viheriöiden pintaan. Jäätä oli kertynyt viheriöille vaihtelevasti 1-5 sentin verran. Lumien poisto tehtiin säätilat nähden oikeaan aikaan, eikä viime viikon suojasäät kerryttäneet lumenalaista jääkantta enää paksummaksi.

Viikon lämmin jakso on sulattanut viheriöitä jo sen verran, että jäiden murskaamiseen ei ole enää tarvetta tässä vaiheessa. Eilen maanantaina kentänhoito levitti viheriöille vielä hiekkaa tehostamaan kevättalven auringon vaikutusta ja tehostamaan tällä tavoin jäiden sulamista. Kuluvan viikon aikana myös väylät hiekoitetaan.

Nyt on edessä parin viikon pakkasjakso, joka osittain tätä toivottua sulamisprosessia hidastaa, mutta toisaalta iltapäivän auringon paisteessa on jo mukavasti tehoa.

Pitkän ajan sääennusteista ei oikein osaa sanoa ja talven aiheuttamat mahdolliset haasteet kentälle nähdään vasta myöhemmin keväällä. Kentän ja viheriöiden toivomme olevan pelikunnossa viimeistään vappupäivänä, kun perinteinen Vappu Scramble käynnistää Yyterin kilpailukauden.


2023
​​​​​​​

Golfautot ja -mopot siirretään talvisäilöön

Kentänhoidolta tulleen tiedon mukaan autot siirretään talvisäilöön ja niiden osalta keskiviikosta alkaen autoilla ei enää kentälle saa mennä.

Kentällä golfautojen ja -mopojen käyttökielto 12.10 alkaen.

Runsaat sateet ja tulevat sääennusteet tarkoittavat sitä että kenttä on sateiden jälkeen märkä ja se ei kestä golfautolla ajoa.

Kenttää aloitetaan huoltamaan talvea varten. Huomenna tiistaina 10.10 aloitetaan väylien ilmastoinnit ja pyydämme ohittamaan väylän kenttähenkilökunnan työskennelessä. Kiitos ja pahoittelut tästä aiheutuvaa haittaa.

Alustavan sunnitelman mukaan myös viheriöiden ilmastointi aloitetaan vkolla 44.

Ajanvaraus käytössä edelleen.

Tervetuloa syyspeleille!


​​​​​​​

Viheriöiden ilmastointi tiistaina 26.9. Ohita työn alla olevat viheriöt. Pahoitteemme tästä aiheutuvaa haittaa.

Syksyn saapuessa ja edetessä leikkuukorkeuksia nostetaan ja leikkuukertoja vähennetään.

Muistetaan myös tulevien pakkasaamujen ohje että kentälle ei mennä jos huurretta nurmen pinnassa.


2022

16.11.

Sääennuste on pidemmäksi aikaa sellainen, että kenttä suljetaan toistaiseksi ja ajanvaraus suljetaan kokonaan tältä kaudelta.

Mikäli pidempiä lämpimiä jaksoja tulee, katsotaan tilannetta kentän avaamiselle uudelleen.

Ilmoitamme kentän aukiolotilanteesta Yyteri Golfin etusivulla ja sosiaalisessa mediassa.

Range on suljettu mutta lyömään pääsee matoilta, palloja itse keräten.


11.11

Loppukauden syystöitä kentänhoidossa

Väylät pelataan talvigriineille ja autot ovat pois käytöstä.

Rangella lyönnit matoilta.

Erityyppisiä ilmastuksia tehdään eri tarkoituksiin useita kauden mittaan. Yyterissäkin tehdään kerran vuodessa niin kutsuttu syväilmastus, jolla puretaan koko kasvualustakerroksen tiivistyminen.

Syvemmälle ulottuva ilmastus parantaa veden, ravinteiden ja ilman kiertoa kasvualustassa. Useimmiten ilmastus tehdään iskemällä umpinaisella tapilla reikiä kasvualustaan. Ruohon juuristo kasvaa mielellään tehtyihin ilmastusreikiin, mikä tarkoittaa, että kasvi saa kerättyä vettä ja ravinteita suuremmalta alueelta.

Ilmastusten yhteydessä kentälle levitetään yleensä hiekkaa eli dressataan. Hiekan tehtävä on pitää tehtyjä ilmastusreikiä auki ja pidentää näin tehtyjen töiden vaikutusta. Sopivasti tehtynä pelipinta saattaa olla dressauksen, ilmastuksen ja jyräyksen jälkeen parempi kuin ennen sitä.

Syväilmastus kuuluu yleensä syksyn töihin kauden ollessa lähellä päätöstään. Noin 30 cm syvyyteen yltävän ilmastuksen tarkoitus on poistaa kauden aikainen tiivistyminen ja edistää kasvualustan kuivumista.

Yyterissä tämä syväilmaus on nyt tehty.

Kentän kastelujärjestelmä tyhjennettiin myös tällä viikolla.

Tyhjennyksessä putkissa oleva vesi puhalletaan pois järjestelmästä, jotta ei jäätyessään riko putkia tai sadettimia.


17.10

Väylä #12 pelataan tästä eteenpäin talvigriinille.


4.10

Väylä #2 lyöntipaikat 46 ja 52 siirtyvät tästä päivästä lähtien matolle lyöntipaikan korjaustyön vuoksi.
Väylä #5 pelataan talvigriinille.


3.10.

Syksy on hyvää aikaa huoltaa ja hoitaa kenttää seuraavaa kautta ajatellen. Maanantaista 3.10 lähtien pelataan väylä #5 talviviheriölle. Griini #5 peruskorjataan siirtonurmella. Seuraavana vuorossa #12 griini jonka korjausajankohta tarkentuu lähiaikoina.

Torstaina 6.10 klo 11.30 jatkuu siirtonurmien asennukset väylien 2, 4, 8, 9 ja 10 lyöntipaikoille. Nurmea tulee 10 lavaa joten talkookäsiä tarvitaan. Ilmoittaudu caddiemasterille ellet jo ole YG Talkoolaiset WhatsApp ryhmässä.


Kentänhoidolla on tänä keväänä ollut hieman odottelua normaaleihin kevään töihin pääsemisessä. Viime vuonna puhallettiin jo lyöntipaikkoja siisteiksi ja hiekotettiin, mutta tänä keväänä tilanne on toinen. Lumi ei vaan ole sulanut viheriöiltä, ainakaan tasapuolisesti.

Syksyllä suojatut viheriöt ovat nyt tilanteessa, että niiltä poistetaan suojamuoveja ja laitetaan kevyempää harsoa päälle. Osassa viheriöitä tilanne on lumisempi. Nyt on kuitenkin jo päästy kevättöihin. Tästä se vauhti sitten vaan kiihtyy ja päästään pohtimaan koska kenttä päästään avaamaan.

MENNEET tiedotteet:

15.6

Griinien ilmastointi tehdään ke 15 – to 16.6 välisenä yönä, tällöin työ häiritsee mahdollisimman vähän pelaajia. Griinien ilmastointi kuuluu golfkentän tärkeisiin ylläpitotehtäviin.


12.5.

Yyterin väylän #1 oikeassa reunassa aloitetaan verkkoaidan pylväiden pystytys torstaina 12.5 klo 11.30 aikoihin. Lähdöt klo 11.30 jälkeen aloitetaan väylältä nro #3. Väylän #18 jälkeen tullaan pelaamaan jonotusperiaatteella väylä #1 ja #2.

Range myös suljettu pystytyksen ajan.

Pahoittelemme tätä väliaikaista häiriötä.

9.5.

Kenttä pelattavissa kesägriineillä, lukuunottamatta väylä #7.

25.4. maanantaina
Aamulla pakkasta. Kenttä suljettu aamulla, tilannekatsaus klo 9:00 ja avattiin 9:15. Tällä viikolla aamuisin saattaa olla pakkasta. Seuraa etusivun aukioloa.

Autot pois käytöstä vkon 17. Vappuscramblessa autot käyttöön ensimmäisen kerran.


2021

29.11.2021

Viheriöiden talvisuojaus talkoovoimin käynnissä.

Ke 17.11.2021

Kenttä auki talviviheriöille. Taukotupa ja taukotuvan WC on suljettu.

Ma 18.10.2021

Kentällä holkki -ilmastointi harjoitusalueella, lyöntipaikoilla ja greenien foreilla.

Viheriöiden osalta seurataan tilannetta säiden suhteen. Kenttä on erinomaisessa syyskunnossa ja vielä ehtii pelaamaan. Tavoitteena on pelata lokakuun loppuun saakka kesäviheriöillä jos säät sallivat.

To 30.9 klo 13.30
Siirtonurmen asennusta lyöntipaikoille nro 12, 13 ja 18.
Ilmoittaudu caddiemasterille / YG WhatsApp-talkooryhmään jos haluat tulla avuksi.Ke 22.9

Kenttä suljettu pakkasta aamulla. Avattu klo 09.10.

Ti 21.9.2021
ensimmäiset pakkaset ja kenttä suljettu aamulla. Avattu klo 9.40.
​​​​​​​
Ti / ke 20-21.7.
Viheriöiden ilmastointi ja hiekoitus suoritetaan ti 20 – ke 21.7 välisenä yönä.

16.6
Viheriöiden ilmastointi tehdään illalla. Pienellä 8mm tapilla. Kenttä suljettu 19.30 alkaen.